Sağlık

Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri

Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri

Gelişimsel bebeklerde kalça çıkığı belirtileri, yeni doğan bebekler ile çıkık derecesi yüksek olmayan çocuklarda yürüme dönemine kadar kendini göstermeyebilir. Böyle durumlarda kalça çıkığı çocuk doktorları tarafından yapılan rutin muayeneler sırasında anlaşılabilir.

Yürüme döneminden önceki bebeklerde kalça çıkığı belirtileri arasında bacakların her iki yana eşit olarak açılmadığı görülür. Bebeğin bacak boylarında farklılar söz konusu olurken, bacakların herhangi bir birinde uyluk bölümünde bulunan deri büklümleri ya da boğumları daha fazla olur.

Yürüme döneminde olan bebeklerde ise, sendeleme ile birlikte topallama, paytak yürüme ya da olması gerektiği zamanda yürüyememe şeklinde bebeklerde kalça çıkığı belirtileri kendini gösterir. Aile tarafından bu belirtilerden herhangi birinin görülmesi durumunda hemen vakit kaybedilmeden bir ortopedi uzmanına başvurulması gerekir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Brokolinin Faydaları Nelerdir?

Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri

Gelişimsel Kalça Çıkığı Nasıl Teşhis Edilir?

Çoğu hastalıkla olduğu gibi gelişimsel kalça çıkığı hastalığında da erken tanı büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bebeklerde kalça çıkığı belirtileri iyi takip edilmelidir. Özellikle ilk 6 ay içerisinde bebekteki kalça çıkığının fark edilmesi tedavinin başarı ile sonuçlanmasına neden olur. İlk tanı çocuk doktorları tarafından konulurken, en erken tanı bebek 3 haftalık olduğunda konulurken, en doğru ve uygun zaman bebek 6 haftalık olduğunda ultrasonografi tetkiki yapılarak konulur. Yapılan tetkikler normal olsa dahi, bebeğin takibine devam edilmeli 3 aylık olduğunda kontrol ultrasonografisi ve en son tetkik olarak da 6 aylık olduğunda röntgen filmleri sayesinde en son ve gerekli olan kontroller yapılır.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Emziren Annelerde Gaz Yapan Yiyecekler

Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri

Kalça Çıkığı Tedavisi Nedir?

Bebeklerde kalça çıkığı belirtileri takip edilebilmesi için öncelikle kalça gelişiminin doğum sonrası da devam ettiği bilinmeli ve bunun için bebekte kalça çıkığı probleminin oluşmaması adına uygun pozisyonda tutulması sağlanmalıdır. Kucakta bebek taşınırken, bacaklarının ayrık tutulmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bebeklere bacaklarda serbest hareket etmesini engellemesine neden olacak tulumlar ya da çoraplar giydirilmemelidir. Bebekler kundaklanmamalı ve bacaklarını gerdirmeye yönelik zorlayıcı hareketler yapılmamalıdır.

Bebek 3 haftalık olduğunda bebeklerde kalça çıkığı belirtileri görülürse, gerekli tedavi uygulandığı sürece ilk hafta içerisinde kalça çıkığı tümüyle tedavi edilebilir. Eğer fark edilmez ve tedavi edilmezse, 20’ li yaşlardan sonra sancısı çok olan kireçlenme gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beyin Hasarı Türleri

0-6 aylık bebeklerde kalça çıkığı belirtileri sonucunda çıkık söz konusu ise, tedavisi için ‘’Pavlik bandajı’’ kullanılır ve başarılı sonuçlara ulaşılmasında oldukça etkilidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cute-teens nicole aniston ama montar una buena polla.
japanese skank pisses. https://pornsnake.net/ jack off zipper in his bedroom.
kowalskypage
Başa dön tuşu