Sağlık

Kalçadan Yapılan Yanlış İğne Belirtileri

Kalçadan Yapılan Yanlış İğne Belirtileri

İğne, bazı hastalıkların daha hızlı çözümlenmesinde ve hastalığı engellemek amacıyla kullanılır. Cerrahi bir müdahale olmadan deri altına iğne içindeki sıvı boşaltılır ve bu sırada yanlış yapılan bir uygulama sonucunda kalçadan yapılan yanlış iğne belirtileri görülebilir.

İğne yanlış vuruldu ise, uç kısmı sinire denk gelmiş demektir ve iğne içinde bulunan sıvı sinire enjekte edilmiş anlamına gelir.  Bu durumda hasta olumsuz etkilenir ve sinirler etkisini kaybeder, bacak, bel, ayak hatta kola kadar yayılan hissizleşme söz konusu olur. Böylelikle hareket özelliğinde zayıflama olur ve şiddetli ağrı hissedilebilir.

Bacaktan Vurulan Yanlış İğne Belirtileri

Kalçadan yapılan yanlış iğne belirtileri gibi bacaktan vurulan yanlış iğne belirtileri de söz konusu olabilir. Bacak bölgesi yanlış iğne yapılması durumunda daha riskli bir bölge olup, kalça kısmında büyük sinirin yer almasıdır. Siyatik adı verilen bu doku, en büyük sinir dokusudur. Bacaktan iğne sonrası yanlış iğne şiddetli ağrı ile beraber bir uyuşmaya da neden olabilir. Uyuşma ile beraber ağrı da uzun süre devam ediyorsa, sinirlere zarar verilmiş demektir ve kuvvet kaybı da yaşanırsa sinirlerin duyularının da etkilenmiş olduğu anlamına gelir ve acil olarak doktora gidilmesi gerekir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

Kalçadan İğne Sonrası Bacakta Ağrı

Kalçadan iğne sonrası bacakta ağrı, şiddetli değilse belli bir süre sonra geçer. Ama bacakta bir sinir zedelenmesi söz konusu acıya neden olur ve bacakta düşme, ayak parmaklarında hissizlik hatta hareket ettirememe gibi durumlar yaşanabilir ki gecikmeden doktora gidilmesi gerekir.

Kalçadan yapılan yanlış iğne belirtileri uzun sürer. Herhangi bir sorun yoksa diğer iğne ağrıları en geç 2 saat içerisinde geçer. Doktorlar tarafından yürüme tavsiye edilir ama şişlik söz konusu ise havlu koymak biraz acı hissinin yok olmasına yardımcı olur.

İğne yapılırken sinirden uzak bir bölgeye iğne yapılması çok önemlidir. Çünkü iğne sinire denk gelirse, bacak ve kalça kısmında hareketsizlik ve ağrı olarak kalçadan yapılan yanlış iğne belirtileri görülür. Hatta çok ileri aşamalarda bu durum felce kadar gidebilir ve en ufak belirti halinde direk doktora başvurulması gerekir. Eğer durum gerçekten ciddi ve felç durumu söz konusu ise, hasta operasyona alınabilir. Sonrasında fizik tedavi görerek kendini toplaması sağlanır. Bu nedenle iğne yapma konusunda yetkin olmayan kişilere iğne yaptırılmaması kalçadan yapılan yanlış iğne belirtileri yaşanmaması açısından önemlidir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Limon Kabuğunun Faydaları

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. cute-teens nicole aniston ama montar una buena polla.
    japanese skank pisses. https://pornsnake.net/ jack off zipper in his bedroom.
    kowalskypage

    B konuda çok dikkatli olunması gerekir, ben bir ilk yardımcıyım ama kesinlikle kimseye iğne yapmam çünkü bu iş bana göre uzmanlık gerektiren ciddi bir iştir. Yazıda da belirtildiği üzere iğnenin deri altından yapılması gerekir ve sinirle yada damarlara girilmemesi gerekir aksi taktirde hasta yada yaralı vaka felç bile geçirip sakat kalma durumu vardır.

  2. İğne vurdurmayı günümüzde önemsiz ve basit olarak gören birçok kişiye ders niteliğinde bir içerik hazırlamışsınız. Gerçekten iğne vurulurken iğneyi vuracak sağlık görevlisinin acele etmesi halinde ona engel olmalı ve sakince iğneyi vurmasını sağlamalısınız. Hatalı ve yanlış vurulan iğneler hastalığınızın tedavisinden ziyade hastalığınızın ilerlemesi ve ortaya yeni rahatsızlıkların çıkmasına neden olabilecektir.

  3. Bir rahatsızlık nedeniyle kalçamdan iğne yapılmıştı. İğne yapılan bölge birkaç gün boyunca karıncalanma yapmıştı. yatarken biraz karıncalanma hissediyordum ama ayaktayken bir sorun olmuyordu.

  4. Bazı haberlerde kızamık hastalığının yayıldığından bahsediliyor. Bunun sebebi de ailelerin aşı karşıtlığı diyorlar. Çocuklara kızamık aşısı yapılmadığı için hasta oluyormuş. Aşı karşıtlığı sadece türkiyede yaygın değil. Amerikada ve avrupada da böyle bir trend var.

  5. İğne deyim geçmemek lazım. Yanlış iğne sonucu aylarca hatta yıllarca bunun acısını çeken insanlar var. İyi eğitim almak burda da kendini gösteriyor işte. Ne geliyorsa başımıza eğitimsiz, kendini geliştirmemiş insanlardan geliyor zaten.

  6. Bir arkadaşıma kalçadan iğne yapılmıştı. İğneden sonra çok ağrı yaptığını söyledi. Doktor ise hem hakaret etti hem de ilgilenmedi. Derhal başka bir hastaneye götürdük. Sağlık işi şakaya gelmez. Doktorlar bazen umursamaz ve sorumsuz olabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu