Sağlık

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş ağrısı çok yaygın olan bir ağrı türüdür. Diş ağrısının sebebi, diş eti ve ağız içinde oluşan bakterilerin çoğalması sonucu olabilir. Fakat bazı durumlarda ağız dışındaki diğer koşullarda diş ağrısına neden olabilir. Her ne kadar sorun olursa olsun, bir şeylerin yanlış olduğu konusunda sizleri uyarır.

Diş ağrısının en sık nedenlerinden bazıları şunlardır; Diş apseleri, diş çürümesi, diş yaralanmaları, periodontit, paranazal sinüzit ve başlıca genel sinüzittir. Diş ağrısı, kısa süreli veya kalıcı olabilir. Tatlı, çok sıcak, çok soğuk yiyecekler ve içecekler yedikten sonra ortaya çıkabilir. Ayrıca diş etlerinde kızarıklık, gözle görülebilir. Yüzün şişmesi, kanama, havasızlık, burun akıntısı, baş ağrısı gibi diğer semptomlar da eşlik edebilir.

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı Nedir?

Diş ağrısı genellikle iltihaplanmalardan kaynaklanır. Bu ağrılar gün geçtikçe çoğalır. Bu ağrıların sebepleri oldukça çok fazladır. Apseler ve diğer nedenlere dayalı olarak belirtiler gösterir.

Diş ağrılarının, geçiş ve iyileşme süreçleri vardır. Bu süreçler zamana ve kişiye göre değişir. Değişken ağrı türleri bulunur. Soğuk ve sıcağa dayalı olarak hareket edebilir. Diş ağrısı için ağrı kesici antibiyotik ilaçlar bulunur. Bu ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Diş ağrısı nedeni ve semptomları çok fazladır. Diş ağrısı tedavisi mümkündür ve bazı durumlarda daha hızlı iyileşme gösterebilir.

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı Nedenleri

Diş ağrısı ortaya çıktığında, sorunu tespit etmek ve başa çıkmak için diş muayenesi gereklidir. Sebebe bağlı olarak, sızdırmazlık, denervasyon, periodontitis tedavisi, diş çekimi, apse için antibiyotikler gerekebilir. Diş hekimine gidene kadar ağrıyı hafifletebilecek çeşitli doğal önlemler alınabilir. Şunu sakın unutmayın; İyi bir ağız hijyeni, diş ağrısını önler.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Geniz Akıntısı Nedir? Tedavi Yolları Nelerdir?

Diş çürükleri ve ağrıları, sadece şekerler sayesinde katalizör görevi görür. Çünkü mikropların en sevdiği besin maddesidir. Bu nedenle, zayıf ağız hijyeni ile birlikte aşırı miktarda şeker tüketimi aşırı mikrobiyal proliferasyona neden olur, bu da diş dokusunu tahrip eder. Diş çürükleri olarak bilinen diş ağrılarına neden olur.

Ağzımızdaki en yaygın yaralanmalar, mikropların etkisinden kaynaklanmaktadır. Tüm mikroplar patojenik değildir. Patojenler ve mikrop olmayanlar arasında simbiyotik bir ilişki vardır ve hepsi hepimizin ağzının mikrobiyal florasını oluşturur. Sık ve doğru ağız hijyeni, şekerin aşırı kullanımı, diş çürümelerinin tedavisi, hasar görmüş dişlerin tedavisi gereklidir.

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş ağrısı hastalarının büyük bir kısmı ilaçla tedavi edilir. Bazı ilaçlar ağrıyı azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilir. Bu ilaçların her biri, yüksek dozlarda, bulantı, yürüme dengesizliği ve düşüncenin yavaşlaması gibi yan etkilere neden olabilir.

Cerrahi tedavi, yan etkilere tolerans göstermeyen veya ilaçlara rağmen acı çekmeye devam eden hastalar için alternatif bir tedavi yöntemidir. Cerrahi tedavi, çoğu vakada trigeminal nevralji ilaçla tedavi edilir. En yaygın ilaçlar, trigeminal sinirdeki ağrı uyaranlarını azaltmaya yardımcı olan antiepileptiklerdir.

Diş ağrılarında ilk tercih edilen ilaçlardan biri de ağrı kesicilerdir. Ağrı kesicileri başlangıçta düşük dozlarda uygulamanız gerekir. Gözlemlenebilecek yan etkiler nedeniyle düzenli hematolojik ve nörolojik izleme gereklidir. Kullanılabilecek diğer ilaçlar; Fenitoin, Gabapentin ve Lamotrigindir. Antiepileptiklerle birlikte, kortikosteroidler gibi diğer ilaçlar kullanılır. Trigeminal nevraljinin, benzer semptomları olan hastaların bir uzman tarafından erken değerlendirilmesinin gerekliliğinin altını çizen ortak ağrı kesicilere veya opioidlere cevap vermediğini vurgulamak çok önemlidir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri

Trigeminal nevraljinin baskın belirtisi, şüphesiz yüzdeki ağrıdır. Bu ağrının, diğer etiyolojilerin yüzündeki ağrıların çoğunda kolayca fark edilmesini sağlayan özellikleri vardır. Ağrı ani bir şekilde başlamasından dolayı akuttur. Bu ani ağrı patlamaları, otomatik silahların şimşekleri veya patlamaları olarak bile tanımlanır. Ağrı aniden başlayabilir, güçlenebilir ve durabilir, ancak kesin olarak durana kadar bir süre daha geri gelebilir. Vermidon, apranax, dorex gibi birçok ilaç çeşidi bulunur.

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı için Bitkisel Tedavi

Tuzlu yiyecekler, azı dişleri arasında bölünmesinden kaynaklanan bazı apseler veya enfeksiyonlardan kaynaklanabilecek ağrıyı hafifleten güçlü bir antiseptik etkiye sahiptir. Ancak, araştırmalarda belirtildiği gibi, diş ağrısı için uzun süreli tuz kullanımı zarar verebilir. Yarım çay kaşığı tuz, bir çorba kaşığı suda çözülür. Her yemekten sonra karışımla gargara yapılır.

Sarımsak güçlü antibiyotik ve antienflamatuar etkiye sahiptir. Bu yüzden enfeksiyon ve ağrı ile mücadele için en iyi bileşenlerden biridir.

Siyah çay yüksek asit içeriği nedeniyle, analjezik ve anti-enflamatuar etkiye sahiptir. Bu aktif bileşen, diş ağrısı tedavisine dahil edilmesinin nedenidir. Ayrıca analjezikten dahili olarak faydalanmak için siyah çay içebilirsiniz.

Karanfil baharatı, ağrıyı tedavi etmek için sakinleştirici görevi gören, öjenol olarak bilinen bir madde içerir.

Limon suyu antiseptik, antienflamatuar ve büzücü özelliklere sahiptir. Bunlar genel ağız sağlığını iyileştirir ve böylece çeşitli enfeksiyon türlerini önler ve bunlarla mücadele eder. Limonu sıkın ve suyunu etkilenen bölgeye uygulamalısınız.

Limon suyunu kullanmak için başka bir seçenek de biraz tuzla birleştirmek ve karışıma sarımsak ekleyip uygulamaktır.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Botox Maskesi Nasıl Yapılır?

Soğan suyu, diş ağrısı etrafındaki iltihabı azaltmaya yardımcı olan antibiyotik ve iltihap önleyici maddeler içerir. Dişiniz enfeksiyon nedeniyle ağrıyorsa ve ağızda kötü kokuya neden olursa, küçük bir hidrojen peroksit yardımcı olabilir. Bu uygulamalar günlük belli aralıklarla yapılırsa çok etkili olmaktadır. Bu etkilerin sonucunda ağrı kesilmektedir.

Diş Ağrısı için Ağrı Kesici Antibiyotik İlaçlar

Diş Ağrısı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Diş ağrısı, hafife alınmayacak bir hastalıktır. Bazı durumlarda çok ciddi sorularla karşılanabilir. Bu yüzden diş bakımına gereken özen gösterilmeli ve her 6 ayda bir diş hekiminize muayene olmalısınız.

Her Zaman Dişlerimizi Fırçalamalı mıyız?

  • Fırçalama günde 2-3 kez yapılmalı ve kesinlikle temiz bir ağızla uyumak zorundayız. Fırçalama süresi yaklaşık 2 dakika olmalı ve dişlerin, diş etlerinin ve dilin tüm yüzeylerini fırçalamak için gayretli olmalıyız.

Çocukların Dişlerinde Ne Zaman Florlama Yapılır?

  • 6 ila 12 yaşları arasındaki çocuklara, yılda bir kez florlama yapmaları ve kalıcı molarlarda koruyucu tıkanmalar yapmaları önerilir.

Diş Ağrısı Yoğunluğu Nedir?

  • Diş ağrısının akut ve yoğun olabileceğini unutmayınız, ancak bize hemen her zaman göz ardı etmememiz gereken bazı sıkıntılar çıkmadan önce verir. Bu sıkıntılar ortaya çıktığında, doğrudan diş hekimimizle iletişim kurmamız iyidir.

Yukarıdaki Hastalıkların Neden Olduğu Diş Ağrısı Ne Zaman Olur?

  • Bu hastalık her an ortaya çıkabilir.

Şu Andaki Sağlık Durumunuz Nedir?

  • An itibari ile sağlık durumunuz iyi olabilir ancak her an diş ağrısı tetikleyebilir.

Diş Ağrısı için Hangi Ağrı Kesiciyi Kullanmalıyım?

  • Ağrı kesici ilaç olarak Apranax kullanabilirsiniz.

Yaralanmadan Sonra Kanama Problemi Olur mu?

  • Bazı durumlarda diş problemleri kanama yaratabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cute-teens nicole aniston ama montar una buena polla.
japanese skank pisses. https://pornsnake.net/ jack off zipper in his bedroom.
kowalskypage
Başa dön tuşu