Erkek Saç Modelleri

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal çıkarma yöntemleri nelerdir? Sakal tipleri nelerdir? Sakalım nasıl çıkar? Sarımsak ile sakalım çıkar mı? Sakal çıkarma ile ilgili aradığınız tüm bilgiler yazımızda...

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Erkeklerde ergenlik döneminde çıkmaya başlayan sakal ve bıyık, genetik özelliklere bağlı olarak farklı gürlükte çıkmaktadır. Ayrıca köselik ya da sakal kıran gibi hastalıklar nedeniyle sakallarda gürlüğü etkileyen problemler söz konusu olabilir ki bu durumda tıbbi yardım alınması en doğru çözüm olacaktır. Şayet tıbbi bir sorun olmamasına rağmen sakallar istenilen gürlükte değilse sakal çıkarma yöntemleri sayesinde güzel sonuçlar elde edilebilmektedir.

Sakal Tipleri Nelerdir?

Her yüz tipine her saç modeli yakışmadığı gibi sakal tipleri de her yüz şekline yakışmamaktadır. Bundan dolayı yüze kontrast ve boyut kazandırmak için yüz özelliklerine göre sakal tipleri hakkında ipuçlarına göz atılması kişinin tarzını yansıtmasını sağlarken, daha karizmatik ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Kare Yüz Tipine Uygun Sakal Tipleri

Kare yüz tipine sahip olan erkekler için sakal, elmacık kemiklerinin yakınından keskin ve hassas çizgiler olacak şekilde tıraş edilmeli ya da düzeltilmelidir. Sakallar yanlarda kısa ve çenede dolgun olacak şekilde şekillendirilmelidir.

Kare yüz tipine uygun sakal tipleri;

  • Keçi sakalı (çenede bir tutam bırakılan sakala eşlik eden dairesel bıyık)
  • Top sakal (çenede bir tutam bırakılan sakala eşlik eden çember şeklinde bıyık)
  • Yarım top sakal (çene altından şeritle sabitlenen bıyık)
  • Küçük keçi sakalı (çene boyunca uzanmış küçük sakal)

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Yuvarlak Yüz Tipine Uygun Sakal Tipleri

Yuvarlak yüz tipine sahip olan erkekler için sakal elmacık kemikleri boyunca köşeli olacak şekilde tıraş edilmeli ve inceltilmelidir. Çenede kalan sakalların dolgun olacak şekilde bırakılmalıdır.

Yuvarlak yüz tipine uygun sakal tipleri;

  • Van dyke sakalı
  • Karavan sakalı
  • Keçi sakalı (bıyığın sakaldan ayrı şekilde kesildiği sakal)
  • Kısa sakal (İnce kenarlarının düzgünce kesildiği sakal)
  • Balbo sakalı (kırpılmış salınımlı bıyığa eşlik eden favorisiz sakal)
  • Çapa sakal (çene çizgisi boyunca uzanarak bıyıkla birleştirilmiş olan sivri sakal)

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Oval Yüz Tipine Uygun Sakal Tipleri

Her saç modelinin rahatlıkla kullanılabildiği oval yüz tipi için neredeyse her sakal tipi de kullanılabilmektedir.

Oval yüz tipine uygun sakal tipleri;

  • Posbıyık, dudağın üst kısmını tümüyle kaplayan bıyık
  • Kirli sakal, üç gün süre ile sakal ve bıyığın tıraş edilmediği sakal
  • At nalı bıyığı, aşağı dönük olan ve uzun çubukları bulunan bıyık
  • Klasik bıyık, dudağın hemen üstünden kırpılmış bıyık

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Dikdörtgen Yüz Tipine Uygun Sakal Tipleri

Dikdörtgen yüz tipine sahip olan erkekler yüz yapısını ortaya çıkarmak için sakallarının alt kısmını kısa ve kenarlarını uzun bırakmalıdır.

Dikdörtgen yüz tipine uygun sakal tipleri;

  • Uzun favorilere eşlik eden mutton chops bıyık
  • Kovboy sakalı ve bıyığı
  • At nalı bıyığına eşlik eden geniş favoriler
  • Şerit sakal, çene boyunca uzanan dikey çizgi şeklinde sakal
  • Çene kuşağı, bıyıksız ve çeneyi çevreleyen sakal

Doğal ve Hızlı Sakal Çıkarma Yöntemleri

Erkeklerin ergenlikle birlikte en önemli makyajı olan sakal ve bıyık, farklı nedenlerde dolayı istenilen gürlükte olmayabilir. Bu durumda doğal ve hızlı sakal çıkarma yöntemleri tercih edilerek tıbbi bir sorun olmadığı durumlarda sorunlara çözüm bulunabilmektedir.

  • Sakal bölgesine sarımsak sürmek
  • Jiletle sakalları kesmek
  • Tarçın ve limon suyu karışımıyla sakal diplerini uyarmak
  • Badem yağı sürmek
  • Hindistan cevizi yağı sürmek
  • Okaliptus yağı ile sakal çıkarma
  • Amla yağı karışımı ile sakal çıkarma

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal Bölgesine Sarımsak Sürmek

Birçok faydasının olduğu bilinen sarımsak, tüy köklerini güçlendirdiği ve tüy sayısında çoğalmaya neden olduğu için saç kalınlaştırma ve sakal gürleştirmesinde çok tavsiye edilen yöntemler arasındadır. Sakal çıkarma yöntemi olarak sarımsak kullanılacaksa öncelikle sakalların jiletle tıraş edilmesi gerekmektedir.

Tıraş sonrası yüze buz sürülerek cildin gerginleşmesi sağlandıktan sonra dövülerek hazırlanmış sarımsak sakal bölgesine sürülmelidir. Bu şekilde 15-20 dakika beklendikten sonra yüz yıkanmalıdır. Sarımsak kokusu rahatsızlık verebileceği için uygulamanın yapılacağı saatlere dikkat edilmesi gerekirken, haftada bir kez düzenli olarak işlemin uygulanması süreci hızlandıracaktır.

Tarçın ve Limon Suyu Karışımıyla Sakal Diplerini Uyarmak

Doğal sakal çıkarma yöntemleri arasında yerini alan tarçın ve limon suyu karışımıyla istenilen sonuca ulaşılabilmesi için işlemin haftada iki kez uygulanması gerekmektedir. Öğütülmüş taze 1 tatlı kaşığı tarçın ile 2 tatlı kaşığı limon suyu iyice karıştırılır. Maske kıvamına gelen karışım sakal çıkması istenen bölgelere sürülür ve 20 dakika beklendikten sonra yüz soğuk su yardımıyla temizlenir.

Jiletle Sakalları Kesmek

Jiletle sakalları kesmek, tıraş yöntemi olarak tercih edilmekle birlikte sakalların seyrek olması durumunda dahi jiletle tıraş olmaya devam etmek kıl köklerinin güçlenmesine ve kıl sayısının artmasına yardımcı olacaktır. Ama doğal sakal çıkarma yöntemleri arasında yer alan jiletle sakalları keserken, sakallarının yönüne dikkat ederek çok önemlidir.

Aşağıdan yukarıya doğru jileti kullanmak cildi tahriş edip, sivilce ve yara oluşumu dışında sakalların yönünü de bozabilir ki bu da sakalların gürleşmesine etken olmayacaktır. Bu yüzden jiletle sakal keserken yukarıdan aşağıya doğru jileti kullanmak hem cilt sağlığı açısından hem de sakalların gürleşmesi açısından doğru bir uygulama olacaktır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Badem Yağı Sürmek

Saç bakımı içinde kullanılan badem yağının kıl köklerini güçlendirme gibi bir özelliği olduğu için doğal sakal çıkarma yöntemleri arasındadır ve sakalın çıkması istenilen bölgeye sürülmesi gerekmektedir. 15 dakika beklendikten sonra yüzün bol su ile yıkanması da cildin nefes almasını sağlayacaktır. Haftada 2 defa uygulanması sakalların gürleşmesine yardımcı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı Sürmek

Doğal ve hızlı sakal çıkarma yöntemleri arasında olan ve çok da bilinmeyen Hindistan cevizi yağı sürmek sakalların güçlenmesinde etkili bir yöntemdir. Biberiye yağı ile birlikte kullanılması gereken Hindistan ceviz yağı onda bir oranında karıştırılmalıdır. 10 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 1 çay kaşığı biberiye yağı karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışım sakal çıkması istenilen bölgeye sürüldükten sonra 15 dakika beklenmesi ve yüzün bol su ile yıkanması gerekmektedir.

Okaliptus Yağı ile Sakal Çıkarma

Okaliptus yağı, sakal çıkaran yağlardan biridir ve doğal sakal çıkarma yöntemi olarak kolaylıkla uygulanabilmektedir. 20-30 damla kadar okaliptüs yağını yarım su bardağı zeytinyağına damlatılarak karıştırılır. Sakal çıkması istenilen bölgeye sürüldükten sonra masaj yapılarak yedirilir. 30 dakika bekletildikten sonra suyla yüz yıkanmalıdır. Diğer yöntemlere göre daha yavaş sonuç veren bir yöntem olmakla birlikte uygulamanın en az haftada iki kez yapılması gerekmektedir.

Amla Yağı Karışımı İle Sakal Çıkarma

Doğal ve hızlı sakal çıkarma yöntemleri arasında olmasına rağmen bilinmeyen amla yağı ve hardal yaprak karışımı sakal çıkarmada etkili yöntemdir. Bir su bardağına dörtte bir oranında amla yağı katılır ve 3 yemek kaşığı hardal yaprağı ilave edilerek ezilir ve macun haline getirilir. Karışımın macun haline gelmesi için blender kullanılabilir. Yüze macun kıvamındaki karışım sürüldükten sonra 20 dakika beklenir ve bol su ile yüz yıkanır. Kalan macun buzdolabında 2-3 kadar saklanabildiği için haftada 4 kez uygulama rahatlıkla yapılabilmektedir.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kıvırcık Saç Şekillendirme Erkek

Sakal Çıkarma Tedavisi

Hiç sakalı çıkmayan erkeklerin ya da güçsüz, seyrek ve orantısız sakallara sahip erkeklerin sakallarını güçlendirmek hatta şekillendirmek için kullanılabileceği birçok sakal çıkarma yöntemi bulunmaktadır. Ama bunun için öncelikle sakal çıkmamasının nedenin araştırılması gerekmektedir.

Hormonlar, cilt rahatsızlıkları ve genetik faktörler sakal çıkmaması, seyrek sakallar ve sakalların güçsüz olması gibi sorunlara neden olabilmektedir. Sakal çıkarma tedavisi için başlanılmadan önce aşağıda belirtilecek sorunlardan herhangi birinin mevcut olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Testosteron düşüklüğü erkeklik hormonu olarak adlandırılan ‘’Testosteron Hormonu’’nun olması gereken seviyesinin altında olmasından kaynaklanır ki erkeklerde tüylenme gelişir ama tüylerden kıl olamaz.

Genellikle testosteron düşüklüğü olan erkeklerde çene ve şakak bölgesinde sarımsı tüyler çıkar ama tüyle kalınlaşmaz ve renk değiştirmez. Tabii ki bir erkeğin sakal problemi olduğunu ve bunu testosteron düşüklüğüne bağlaması için farklı belirtiler göstermesi gerekmektedir.

  • Meme dokusunun büyümesi
  • Azalan kas kütlesi
  • Penis sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon)
  • Kısırlık

Hormonlarla ilgili problemi olan bir erkeğin hormon tedavisi görmeden sakal çıkarma tedavisi görmesi istenilen sonuca ulaşmasını sağlamayacaktır.

Çok sık görülmemekle birlikte cilt hastalıkları da sakal çıkmama problemine neden olabilmektedir. Bu nedenle yüzde oluşan cilt hastalıkları için dermatoloğa gidilerek tedavi olunması gereklidir. Şayet sakal köklerini etkileyen bir cilt hastalık mevcut ise, tercih edilecek sakal çıkarma tedavisi de işe yaramayacaktır.

Sakal çıkmamasında ya da tüy gelişmemesindeki en büyük neden genetik faktörlerdir ki bu durumda sakal çıkarma tedavi yöntemleri tercih edilmelidir.

  • Doğal yöntemler
  • Sakal çıkarma serumu
  • Sakal çıkarma iğnesi
  • Sakal çıkarma kremi
  • Sakal ekimi

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal Çıkarma Serumu Nedir?

Sakal çıkarma serumu, sakal çıkma sorunu ya da sakal dökülme problemi olan erkekler için üretilmiş olan bakım ürünüdür. Serumun içerisinde bulunan aktif bileşenler sakal köklerini uyardığı için sakalın beslenmesini ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Erkekler için önemli bir sorun olan sakal çıkmama sorunu özgüven düşüklüğüne hatta sosyal çevreden bile uzaklaşmaya neden olabilmektedir. Konu ile ilgili estetik operasyonlar yapılsa bile fiyat olarak pahalı olmaları nedeniyle her bütçeye hitap etmemektedir. Bu nedenle hem ekonomik olması hem de cerrahi müdahale söz konusu olmadığı için sakal çıkarma serumu güvenilir olması nedeniyle çok tercih edilmektedir.

Güvenilir bir yöntem olmasına rağmen sakal çıkarma serumu kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kullanılacak serum dozunun doğru ayarlanmasıdır. Bu yüzden sakal çıkarma serumu kullanılmadan önce kullanım talimatı detaylıca okunmalı ve talimata uygun şekilde kullanılmaya özen gösterilmelidir. Uygun dozda kullanılması durumunda sağlam sakal köklerine sahip olabilir ve sağlıklı sakallar sayesinde istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Sakal Çıkarma Serumu Ne İşe Yarar?

Sakal çıkarma serumu içeriğinde etken maddeler sayesinde sakal ve bıyıklarda oluşan dökülme ya da köselik gibi problemleri ortadan kaldırırken, sakalların gürleşmesine ve sağlıklı köklere sahip olmasına destek olmaktadır.

Sakal Çıkarma Serumu Eczane Fiyatı 2021

Sakal çıkarma serumu eczane fiyatı 2021 yılı için markaya göre değişiklik gösterirken, 30 TL’den başlayan fiyatlarla online alışveriş sitelerinde de satılmaktadır. Serumun kullanım süresi kullanılan ürüne ve kişinin özelliklerine göre değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak tavsiye kullanım süreleri 2 ay ile 6 arasında değişmektedir. Genetik faktörlerinde sakal çıkma sorununda çok önemli bir faktör olduğunu unutmamak gerekir ki bu nedenle sakal çıkarma serumu etki olarak kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Sakal çıkarma serumu ilaç içeren bir ürün olduğu için cilt nemini ve sağlığını korumak adına cilt bakımı ve sakal bakımı yapılması da kullanım sırasında sorun yaşamamak adına çok önemlidir.

Sakal Çıkarma İğnesi

Sakal çıkarma iğnesi yüzde bulunan kıl köklerini aktive eder ve böylece kullanılan sakal çıkarma serumunun açılan gözeneklerde maksimum düzeyde emilimini sağlamaktadır. Ciltte kanallar oluşmasına yardımcı olurken iyileşme sürecinin hızlanmasına destek olur ve hücrelere kan pompalayarak kan dolaşımının artmasına vücudun doğal olarak iyileşmesini sağlayarak sürecin rahat geçmesi için ortam hazırlamaktadır.

Sakal çıkarma iğnesi haftada 1 kez kullanılmalı ve ciltte tahriş ya da enfeksiyon varsa kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca sakal çıkarma iğnesinin kullanılmaması gereken durumlar vardır.

  • Akne tedavisi için ilaç kullanan kişiler,
  • Diyabet ve hipertansiyon hastaları,
  • Kanser nedeniyle kemoterapi ya da radyoterapi tedavisi görmekte olan hastalar,
  • Lupus, porfirya gibi güneşle tetiklenen hastalıklara sahip olan kişiler,
  • Egzama ya da mantar sorunu olan kişiler,
  • Kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler,
  • Enfeksiyonu ya da aknesi olan kişiler,
  • Kullanılacak bölgede açık yarası olan kişiler,
  • Cildi tahriş olmuş kişiler,
  • Siğilli yüzeyler,
  • Epilasyon ya da peeling yaptırmış kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal Çıkarma Kremi

Sakal çıkarma kremi, sakalların yumuşamasına ve böylece sakalların dağınık görünmesini engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca cildi rahatlattığı için cildin daha canlı görünmesine destek olmaktadır.

Sakal Çıkarma ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Erkeklerin günlük hayatlarına rahatlıkla ve özgüvenli olarak devam edebilmesi açısından sakal önemli bir detay olarak karşımıza çıkarken, sakal çıkma ya da dökülme sorunu olan kişiler tarafından sorunlarına yönelik çok fazla soru sorulmaktadır. Merak edilen soruları ‘’Sıkça Sorulan Sorular’’ başlığı altında toplayarak, çözüm üretebilmek adına yönlendirilen soruları cevaplandırmaya çalıştık.

Köseyim sakalım nasıl çıkar?

Şayet köse bir erkek olarak hayatınıza devam etmek istemiyorsanız, öncelikle sakalınız varmış gibi en az iki bıçaklı bir jiletle düzenli olarak sakal tıraşı olmayı unutmayınız. Özellikle sarı tüylerinizi siyah hale getirebilmek için cildi besleyen ve hücre yenilenmesinde etkili olan E vitamini tüketmeniz gerekmektedir. Tabii ki E vitamini almak için doğal yolları tercih etmek istenilen sonuç ve sağlık açısından önemlidir.

Zeytinyağı E vitamini açısından zengin olduğu için sabahları 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı tüketerek güne başlayabilirsiniz. Kuruyemişlerde E vitamini açısından zengin olduğu için kuruyemiş tüketmek sakal çıkarma yöntemleri arasında yerini almaktadır. Tabii ki kilo problemi yaşamamak adına her gün bir avuç kuruyemiş yemeniz yeterli olacaktır. Kabak çekirdeği çinko açısından çok zengin olduğu için sarı renkli tüylerinizi siyah renge dönüştürebilmek için günlük yaklaşık bir avuç kadar yemenizi tavsiye ederiz.

BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erkek Saç Modelleri ve Yapılışları

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Şayet hormonlarınızla ilgili bir sorun yoksa ve köselik genetik değilse sunduğumuz yöntemleri kullanarak ‘’Köselik’’ probleminden kurtulabilirsiniz. Ama uyguladığınız yöntemlere rağmen sonuç alamıyorsanız tıbbi açıdan destek almanızı tavsiye ederiz.

En etkili yöntemlerden olan badem yağı sakalların çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı olmaktadır. ‘Köseyim sakalım nasıl çıkar?’’ diyorsanız, avucunuza birkaç damla badem yağı döktükten sonra ellerinizi birbirinize sürtün ve badem yağının vücut ısınıza gelmesine yardımcı olun. Daha sonra cildinize sürerek cildinizin emmesi için en az 1 saat kadar bekleyin. Hatta ortamınız uygun ise badem yağına sarımsak yağı ilave ederek sakallarınızın gürleşmesini sağlayabilirsiniz. İstenilen sonucu elde edebilmek adına badem yağını cildinize sürdükten sonra güneşe çıkmayınız.

Sarımsak sakal çıkarır mı?

Sarımsak sakal çıkarır mı?’’ sorusuna cevap arayanlar için sarımsağın sakal çıkarmada en etkili yol olduğunu belirtmek isteriz. Ancak sarımsak sakal için faydalı diye uygulamanın uzun süre bekletilmesi ya da yüzden temizlenmemesi olumsuz sonuçlara neden olabilir. Hazırlanacak karışım ne olursa olsun yüzde yarım saatten bekletilmesi tüy köklerini yakabileceği gibi cildinize de zarar verebilir.

Sadece sarımsak kullanarak yapılabilecek ilk uygulamada sarımsakları soyduktan sonra bıçakla ezerek sulanması sağlayın ve sakal bölgesine sürülerek yarım saat en fazla bekleyin. Süre dolduktan sonra bebe şampuanı ile sarımsak sürülen bölgeyi yıkayın.

Sarımsakla sakal çıkarmak için hazırlanacak karışıma bir diş sarımsak ve biraz tuz katarak birbirine karışacak şekilde dövün ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Sakal bölgesine sürerek 30 dakika bekleyin. Süre bitiminde cildinizi bebe şampuanı ile temizleyin. Cildinizin temizliğinde sabun kullanılması hassasiyetin artmasına neden olacağı için cilt tipiniz de kurumaya yatkınsa nemsiz kalarak tahriş olacaktır. Ayrıca cildinizde sivilce ve akne varsa sakal çıkarmak için sarımsak kullanılması sivilcelerin ve aknelerin yayılmasına neden olacaktır.

Şayet irsi köselik bir durum söz konusu ise sakal çıkması için sarımsak uygulamaları yeterli olmayacaktır. Çünkü sarımsak varolan sakal köklerini canlandıracağı için kök olmayan bir yerde işe yaramayacaktır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal Nasıl Çıkar?

Saçlarda olduğu gibi sakal için gürlük her kişi farklılık göstermektedir. Şayet farklılıkların giderilmesi gerekirse sakal çıkarma yöntemleri olarak bitkisel tedavi yöntemleri  ve tıbbi tedavi yöntemleri kullanılabilmektedir. Ama öncesinde 17-20 yaş aralığında kalıtsal nedenlerin olup olmadığı ya da cilt hastalıklarının mevcut olup olmadığına dair araştırmaların yapılması gerekmektedir ki 20 yaş sonrası sakallar son şeklini aldığı için tedavi için başlanması gerekmektedir. Yani 20 yaş sonrasında sakal hala çıkmıyorsa ‘Sakal nasıl çıkar?’’ sorusunun cevabı araştırılmalı ve öncelikle en az bir ay boyunca sakallar kendine haline bırakılmalıdır ki kıl yerine tüy çıkması kabul edilmelidir.

Sakal kılları aylık olarak ortalama olarak 1,2 cm uzamıyorsa ya da tüy olarak uzuyorsa kesinlikle tıraş makinesi kullanılmamalıdır. Sakalınız sarı renkte tüy gibi uzuyorsa; renk değişimine neden olmak ve kıl olarak çıkması için her gün çinko açısından zengin olan kabak çekirdeğini bir avuç yemek unutkanlık yaşamanıza engel olurken sakal çıkma sorunu için çözüm olarak deneyebileceğiniz bir yöntemdir.

Tarçın ve limon ile sakalım çıkar mı?

Sakal çıkma problemi yaşayan erkekler arasındaysanız, sakal çıkarma yöntemleri arasında olan tarçın ve limon suyu karışımını deneyebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş olan tarçın kabuğunu 2 tatlı kaşığı limon suyuyla iyice karıştırın ve sakal çıkmasını istediğiniz bölgeye sürün. 20 dakika sonunda soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Şayet limon suyu cildinizde yanma ya da tahriş gibi herhangi bir soruna neden olmadıysa haftada 2 kez bu yöntemi uygulayın.

Sakal ektirebilir miyim?

Sakal ve bıyık bölgesinde farklı nedenlerden dolayı kıl kökü kayıpları yaşanabilmektedir. Sakal sorunları kalıtsal olabildiği gibi cerrahi işlemler ya da epilasyon ve yanık gibi yaşanılan problemlerin kıl köküne zarar vermesiyle de yaşanılabilmektedir.

Siz de sakallarınız ile ilgili sorun yaşıyor ve ‘Sakal ektirebilir miyim?’’ diye bir araştırma içerisindeyseniz; çene, yanak, favori ve bıyık bölgesi için sakal ekme işleminin yapıldığını belirtmek isteriz. Hatta sakalların seyrek olması dışında hiç kıl olmayan bölgelere de sakal ekme işlemi rahatlıkla yapılmaktadır.

Sakallara nakledilecek kıl kökleri şakaklardan ya da ense bölgenizden alınırken; kullanılacak kök sayısı favoriler için 200-250, çene bölgesi için 600-700, bıyık için 300-350 ve yanak bölgesi için 300-700 arasında değişkenlik göstermektedir. Sadece unutmamanız gereken sakal ekimi uygulaması yaptırmanız ileride saç ekimi talep etmeniz durumunda saç ekimi için kullanılacak olan kök sayısını azaltacaktır.

Sakal ekimi sedasyon uygulaması ve lokal anestezi altında yapılmaktadır ve kullanılacak kök sayısına bağlı olarak işlem 2 saat ile 5 saat sürebilmektedir. Ayrıca işlem sonrasında nakil sonrası köklerde kabuklanma oluşmaktadır. Bu nedenle ekim yapılan bölgenin kuru tutulması gerekmektedir ve kabukların ellenmemesi gerekmektedir.

İşlem sonrasında 10 gün kesinlikle tıraş olmamanız önerilirken, işlem sonrası ikinci günden itibaren zorlayıcı olmadığı sürece tüm fiziksel aktivitelere katılmanıza izin verilir. Ama yüze bakıldığında 4-5 gün boyunca bir işlem yapıldığı belli olacaktır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Badem yağı ile sakalım çıkar mı?

‘’Badem yağı ile sakalım çıkar mı?’’ diye soruyorsanız, saç bakımı içinde kullanılan badem yağının sakal çıkarmada etkili olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle badem yağına bir de sarımsak ilave edilerek sakalın çıkması istenilen bölgeye sürülmesi çok daha etkili olur. 15 dakika bu şekilde beklendikten sonra yüzünü bol su ile yıkamanız ve bu işlemi düzenli olarak haftada 2 defa uygulamanız sonucunda sakallarınızın gürleştiğini fark edeceksiniz.

En hızlı sakal nasıl çıkar?

‘’En hızlı sakal nasıl çıkar?’’ diye araştırma yapıyorsanız, sakal ekimi işlemi yaptırabilirsiniz. Şayet bu işlemi yaptıracak maddi gücünüz yoksa, evde kendiniz doğal kürler hazırlayarak düzenli uygulama sonucunda hem sakal çıkmasına yardımcı olabileceğiniz gibi mevcut sakalınızın gürleşmesini de sağlayabilirsiniz.

Sakalınız hızlı şekilde çıkması için öncelikle kan dolaşımınızı hızlandırmak için yüzünüzü soğuk su yıkamayı unutmayınız. Sonrasında sakal çıkmasını istediğiniz bölgeye aşağıda belirttiğimiz işlemleri uygulayarak sakallarınızın hızlı çıkmasını ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

  • Temiz olan cildinize ezilmiş olan sarımsak sürdükten sonra 20 dakika beklemeniz sonucunda soğuk suyla yıkamanız sakallarınızın hızlı çıkmasını sağlayacaktır.
  • Deri ve kıl köklerini besleme özelliği badem yağını sakal çıkmasını istediğiniz bölgeye sürmeniz sonucunda kıl kökleri tetiklendiği için sakalların hızlı bir şekilde çıkacaktır.
  • Hakiki zeytinyağı sürerek cildinizin nemlenmesine yardımcı olmanız durumunda gözeneklerinizin açılacak ve bu sayede sakallarınız sağlıklı bir şekilde uzayacaktır.
BU YAZIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Uzun Yüzlü Erkek Saç Modelleri

Sakaldaki boşluklar nasıl dolar?

Sakallarınız arasında boşluklar varsa ve bu boşluklar sizi rahatsız ettiği için ‘Sakaldaki boşluklar nasıl dolar?’’ diye arayış içerisindeyseniz, beslenmenize dikkat etmeyi unutmayınız. İşlenmiş ve şekerli yiyeceklerden uzak durmanız sakalınızdaki boşlukların hızlıca dolmasına yardımcı olurken, bazı vitaminlerin sakalların gürleşmesinde etkili olduğunu unutmadan vitamin takviyesi için doktorunuza danışın.

Sakallarınıza düzenli bakım yapmanız da yaşadığınız problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Bunun için sakal yağı kullanarak kıllarınızın yumuşamasına ve beslenmesine yardımcı olabilirsiniz. Düzenli sakal yağı kullanmak uzamaya engel olan bölünmüş şekildeki kıl uçlarının oluşmasını engelleyeceği için sakalların daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Sakaldaki boşluklar nasıl dolar?’’ sorusu için verilebilecek son cevap ise, sakal boyası kullanmaktadır. Yamalı gibi görünen sakallarınızı kalınlaştırmak ve aynı gürlükte görünmesini sağlamak istiyorsanız sakal boyası yardımıyla sakallarınızı boyayın ya da berberinizden konu ile ilgili destek alınız.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal için sarımsak nasıl sürülür?

‘’Sakal için sarımsak nasıl sürülür?’’ diyorsanız, uygulamayı kendi kendinize kolaylıkla yapabilirsiniz. Bir diş sarımsak ve biraz tuz katarak hazırlamanız gereken karışımı malzemeleri kattıktan sonra birbirine karışacak şekilde dövün ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Sakal bölgesine kan akışını hızlandırmak adına biraz bastırarak karışımı sürün ve 30 dakika bekleyin. Süre bitiminde cildinizi bebe şampuanı ile temizleyin.

Sakal için sarımsak ne kadar sürede çıkar?

Sakal için sarımsak ne kadar sürede çıkarır?’’ merak ediyorsanız süreç için sabırlı olmanız gerektiğini baştan belirtelim. Çünkü sarımsak sürerek sakalların çıkmasını sağlamak için uygulamanın düzenli olarak haftada 3 kez yapılması gerekmektedir. Uygulamayı düzenli olarak yaptığınız zaman bir aylık süre bitmeden sakal bölgenizde ince tüyler halinde sakal çıktığını gözlemleyebilirsiniz.

Sakal köklerini güçlendirmek için ne yapılır?

Sakal köklerini güçlendirmek için ne yapılır?’’ sorusu için yukarıda birden fazla doğal yöntemden bahsettik. Ama uygulanacak karışımların dışında bazı besinleri tüketme de sakal köklerinin güçlenmesine destek olacaktır.

  • Fındık
  • Muz
  • İstiridye
  • Bezelye
  • Yumurta
  • Kuru üzüm
  • Süt ve süt ürünleri

Sakal çıkması için hangi vitamin alınmalı?

‘’Sakal çıkması için hangi vitamin alınmalı?’’ sorusuna verilebilecek net cevap D ve E vitaminidir. Ayrıca çinko minerali de kıl köklerini beslediği için sakal çıkmasına yardımcı olmaktadır. E vitamini için zeytinyağı ve kuruyemiş tüketebilir, doğal yollardan çinko alabilmek için günlük bir avuç kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. D vitamini içinde güneşli havaları değerlendirerek bol bol güneşlenerek vücudunuzun ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Sakal için hangi yağ?

‘’Sakal için hangi yağ’’ kullanılmalı diye araştırma yapıyorsanız, sakallarınıza bakım yapmak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için doğal yağları tercih edebilirsiniz. Sakallarınız için kullanabileceğiniz yağlar arasında

  • Hindistan cevizi yağı,
  • Badem yağı,
  • Zeytinyağı,
  • Jojoba yağı,
  • Sarımsak yağı yer almaktadır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Beyaz sakala ne iyi gelir?

Beyaz sakallarınız varsa ve ‘’Beyaz sakala ne iyi gelir?’’ sorusunu soruyorsanız, beyazlayan sakallarınızı yeniden eski rengine dönüştüremeyeceğinizi belirtmek isteriz. Beyazlayan saçlar nasıl ki ilk rengine dönemiyorsa, sakallar içinde aynısı söz konusudur. Ama sakallarınızdaki beyazlamanın ilerlemesini durdurabilirsiniz.

Bunun için öncelikle sağlıklı beslenin ve başta B12 olmak üzere herhangi bir vitamin eksikliğinizin olup olmadığını kontrol ettiriniz. Ayrıca sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınızdan vazgeçiniz. Her ne kadar stressiz bir hayat yaşamak zor olsa da kaygılardan uzak durarak genellikle mutlu bir hayat sürmeye çalışın ve troid sorunu ya da otoimmün gibi bir hastalığınız varsa gecikmeden tedavi olun.

Beyaz sakalın tıbbi bir tedavisi olmadığı gibi kanıtlanmış bitkisel bir tedavisi de yoktur. Sadece doğal bazı ürünlerin kullanılmasının beyazlamayı yavaşlattığı iddia edilmektedir.

  • Yer paskalyası (Bhringraj)
  • Amla tozu
  • Susam yağı ile havuç tohumu yağı karışımı
  • Hint yağı ile hardal yağı karışımı
  • Köri yaprağı ile Hindistan cevizi yağı karışımı

Minoxidil sakal çıkarır mı?

‘’Minoxidil sakal çıkarır mı?’’ en çok sorulan arasında yerini alırken, sadece sakallarda incelme ya da yamalı bir görünüm olduğu zaman etkili olduğu bilinmesi gerekmektedir. Yani yüzde mevcut olan folikülleri uyardığı için kılların ince olduğu bölgelere uygulandığı zaman sağlıklı ve düzgün sakalların çıkmasını sağlamaktadır.

Minoxidil sakal büyümesi için çok tercih edilen bir üründür, sıvı ve köpük olmak üzere iki farklı kullanım şekli sunulmaktadır.

Rogain Topikal Solüsyon, sıvı şeklindedir ve günde iki kez uygulanması gerekmektedir. İlk uygulamaya başladıktan sonra düzenli kullanılmaya devam edilmesi durumunda üç ay içerisinde kılların çıkması gerekmektedir. Köpük versiyonundan farkı ucuz olmasıdır. Ama sıvı olması nedeniyle köpük versiyonuna göre sürüldükten sonra daha geç kurumaktadır.

Rogaine Topikal Aerosol, köpük şeklindedir ve sakal büyümesi için çok tercih edilen bir üründür. Sıvı versiyonuna göre daha pahalı olmasına rağmen daha hızlı sonuç verdiği kullanıcıları tarafından belirtilmektedir. Hızlı kuruması da zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olmaktadır.

Sakal serumu sakal çıkarır mı?

‘’Sakal serumu sakal çıkarır mı?’’ sorusu için verilebilecek net cevap, sakalın çıkması için sakal kökünün olması gerektiğidir. Yani genetik özellikler dışında hormonlar ve hastalıklar gibi olumsuzlukların mevcut olması tüylerin güçlenerek kıl haline dönmesini engelleyebilmektedir. Bu nedenle sakallar tam olarak çıkamadığı gibi cansız bir görünüme de sahip olabilir ki bu durumda vitaminlerle takviye edilerek aktif bileşenlerle oluşturulan sakal serumu sakal çıkarma konusunda yardımcı olmaktadır.

Sakal serumu ne kadar sürede etkisini gösterir?

‘’Sakal serumu ne kadar sürede etkisini gösterir?’ sorusu da sakal sorunu olan kişiler tarafından çok sorulmaktadır ki istenilen sonuca ulaşılabilmesi için serumun günde bir kez mutlaka uygulanması unutulmamalıdır. Serum kullanılmadan önce etkisini hızlı gösterebilmesi için varsa sakalların tıraş edilmesi gerekmektedir. Sakal serumu 20-30 gün içerisinde düzenli uygulaması durumunda etkisini gösterirken, istenilen sonuca tam olarak ulaşılabilmesi için 3 şişe sakal serumunun kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sakal Çıkarma Yöntemleri

URAW mavi serum sakal çıkartır mı?

‘’URAW mavi serum sakal çıkartır mı?’’ sorusunu cevaplamadan önce URAW mavi serumun  temel bileşenler dışında bitki özlerinden oluştuğunu belirtmek isteriz. Sakallarınızın yumuşamasını sağlayan serum aynı zamanda sakallarınıza bakım yapar ve bu da sakal ile bıyıklarınızın beslenmesine doğal olarak güçlenmesine yardımcı olur. Ama sakalınız yoksa URAW mavi serumun kullanılması sakal çıkmasına yardımcı olmayacaktır.

Sakal ile ilgili her sorunuzu aşağıdaki alandan bizlere sorabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cute-teens nicole aniston ama montar una buena polla.
japanese skank pisses. https://pornsnake.net/ jack off zipper in his bedroom.
kowalskypage
Başa dön tuşu